Οι Δελφοί είναι από τις πλέον μεγαλύτερες σε τουρισμό περιοχές του Δήμου μας, μιας και φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της Χώρας μας, το Μουσείο των Δελφών.

Μουσείο Δελφών

Στον εσωτερικό χώρο του μουσείου εκτίθενται σημαντικά εκθέματα, όπως ο Ηνίοχος, Η Σφήκα αλλά και ο "Ομφαλός της Γης", ενώ στον εξωτερικό κανείς μπορείς να επισκεφτεί τον Ναό της Προναίας Αθηνάς. Από την αρχαιότητα οι Δελφοί ήταν από τα πολιτιστικά κέντρα της αρχαιότητας. Πολλοί αρχαίοι φιλόσοφοι, στρατηγοί και βασιλιάδες επισκέπτονταν το Μαντείο για να πάρουν χρησμό από την Πυθία.

Κασταλία πηγή

Στους Δελφούς επίσης βρίσκεται η Κασταλία Πηγή όπου κανείς μπορεί να πιει το δροσερό νερό της. Πολλοί περαστικοί ανά τον κόσμο σταματούν για να πιουν από την πηγή ενώ πολλά έχουν ακουστεί για τις ιαματικές της ιδιότητες και την μοναδικότητά της, λόγω του τοπίου και του σημείου προελεύσεώς της.

Θέατρο Φρυνίχου

Στους Δελφούς βρίσκεται και το ενεργό θέατρο του Φρυνίχου όπου τους θερινούς μήνες πραγματοποιούνται παραστάσεις και εκδηλώσεις από περιοδεύοντες και τοπικούς θιάσους. Οι δρόμοι της πόλης είναι ιδανικοί για περιπάτους και είναι άψογα συνδυασμένοι με τον υπέροχο καθαρό βουνίσιο αέρα και την "δελφική αύρα" που υπάρχει στην πόλη.

 

Περισσότερα για τους Δελφούς θα βρείτε εδώ: http://www.visitgreece.gr/en/culture/world_heritage_sites/delphi