Η Ιτέα είναι μία σύγχρονη παραλιακή πόλη του Δήμου Δελφών. Με κυριότερη πηγή ασχολίας τον αγροτουρισμό συνδυάζει έντονα το παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο ζωής. Η ρυμοτομική της δομή είναι φιλική για ποδηλασία, και διαθέτει πολλές παραλίες, όπου κανείς μπορεί να κολυμπήσει. Συνορεύει με την δημοτική κοινότητα της Κίρρας και διακρίνεται για την φιλοξενία της και τους φιλικούς κατοίκους της.

Καρναβάλι στο Λιμάνι

Σημαντικά γεγονότα που κανείς θα μπορούσε να δει στην πόλη είναι το «Καρναβάλι στο Λιμάνι», με την παρέλαση των αρμάτων που γίνεται κάθε χρόνο, τον Φεβρουάριο στον Μόλο της πόλης.

Ναυμαχία Αγκάλης

Τον Σεπτέμβρη συνοδεύεται από ιδιαίτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις τιμώντας την δράση του φιλέλληνα Hastings στην ‘’Ναυμαχία της Αγκάλης’’ και πραγματοποιούνται εν πλω ξεναγήσεις και μουσικο-θεματικές συγκεντρώσεις με την φιλαρμονική της πόλης και την συμμετοχή των κατοίκων.

Βιβλιοθήκη

Η Ιτέα διαθέτει δική της βιβλιοθήκη με παιδικό τμήμα για τους μικρούς της φίλους αλλά και ένα σύγχρονο μουσείο της πόλης. Είναι ιδανική ως ένας ήσυχος και ήρεμος προορισμός ακριβώς ότι θέλει να αναζητήσει κανείς για τις πιο δημιουργικές διακοπές του. Χαθείτε μέσα στα βιβλία της και μάθετε περισσότερα για την περιοχή και την ιστορία της.

Παραλίες

Κοντινές παραλίες που θα μπορούσε κάποιος να επισκεφτεί είναι η παραλία Άγιος Μηνάς, Αγίου Βασιλείου, Μαϊάμι και ο Αϊ- Γιάννης.

 

Περισσότερα για το τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην Ιτέα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.tripadvisor.co.uk/Attractions-g189409-Activities-Itea_Phocis_Region_Central_Greece.html